۲۵ نکته الزامی پخت کیک از تجربیات نینیسایتیها
پخت کیک در خانه، یک لذت وصفنشدنی است. عطر خوش کیک تازه پخته شده، تمام خانه را پر میکند و حس خوبی به همه میبخشد. اما رسیدن به یک کیک اسفنجی و خوشمزه، فوت و فنهای خاص خودش را دارد. در این پست، ۲۵ نکته کلیدی از تجربیات کاربران نینیسایت را برایتان جمعآوری کردهایم تا شما هم بتوانید کیکهای بینظیری بپزید.

- ✔️همیشه مواد اولیه را نیم ساعت قبل از شروع کار از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
- ✔️آرد و بکینگ پودر را حتماً سه بار الک کنید تا کیک سبک و پفکی شود.
- ✔️تخم مرغها را جداگانه بزنید تا خوب کف کند، سپس به مواد دیگر اضافه کنید.
- ✔️در انتخاب قالب مناسب دقت کنید. قالبهای فلزی تیره، حرارت را بیشتر جذب میکنند و ممکن است کیک بسوزد.
- ✔️فر را از قبل گرم کنید. دمای مناسب برای پخت بیشتر کیکها، ۱۸۰ درجه سانتیگراد است.
- ✔️برای جلوگیری از چسبیدن کیک به قالب، آن را با روغن چرب کرده و آردپاشی کنید.
- ✔️هنگام مخلوط کردن مواد، از همزن با دور کند استفاده کنید تا پف کیک نخوابد.
- ✔️از باز کردن در فر در طول پخت کیک خودداری کنید، زیرا باعث افت پف کیک میشود.
- ✔️برای تست پخت کیک، یک خلال دندان را در مرکز آن فرو کنید. اگر تمیز بیرون آمد، کیک پخته است.
- ✔️بعد از پخت، اجازه دهید کیک کمی در قالب خنک شود، سپس آن را از قالب خارج کنید.
- ✔️برای تزیین کیک، حتماً صبر کنید تا کاملاً خنک شود.
- ✔️از پیمانههای استاندارد برای اندازهگیری مواد استفاده کنید.
- ✔️در بهرهگیری از بکینگ پودر زیادهروی نکنید، زیرا باعث تلخی کیک میشود.
- ✔️برای داشتن کیکی خوش عطر، از وانیل مرغوب استفاده کنید.
- ✔️اضافه کردن کمی آبلیمو به مواد کیک، باعث روشنتر شدن رنگ آن میشود.
- ✔️اگر کیک شما خیلی زود میسوزد، یک ظرف آب داخل فر قرار دهید.
- ✔️برای جلوگیری از خشک شدن کیک، بعد از پخت آن را در یک ظرف دربسته نگهداری کنید.
- ✔️میتوانید برای طعمدهی به کیک، از پوست رنده شده پرتقال یا لیمو استفاده کنید.
- ✔️اضافه کردن کمی شیر یا آب میوه به مواد کیک، باعث نرمتر شدن آن میشود.
- ✔️قبل از شروع به کار، دستور پخت کیک را به دقت مطالعه کنید.
- ✔️اگر کیک شما ترک میخورد، دمای فر را کمی کاهش دهید.
- ✔️برای کیک شکلاتی، از پودر کاکائو مرغوب استفاده کنید.
- ✔️اضافه کردن کمی نشاسته ذرت به آرد، باعث لطیفتر شدن بافت کیک میشود.
- ✔️میتوانید برای طعمدهی به خامه کیک، از اسانسهای مختلف استفاده کنید.
- ✔️قبل از تزیین کیک با خامه، آن را به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر قرار دهید.
نوش جان!
25 نکته طلایی پخت کیک از تجربه نی نی سایتیها
1. آرد رو حتما سه بار الک کنید!
خیلی از نی نی سایتیها تاکید داشتن که الک کردن آرد، حتی اگه آردتون خیلی هم تمیز باشه، بافت کیک رو خیلی بهتر و سبکتر میکنه. این کار باعث هوادهی به آرد میشه و پف کیک رو بیشتر میکنه. پس یادتون نره الک کردن رو جدی بگیرید. حتی بعضیها پیشنهاد میدادن که الک کردن رو تا 5 بار هم انجام بدید. به نظر میرسه این یه راز مهم برای داشتن کیکهای خوش بافت هست. به هر حال، ضرر نداره امتحان کنید!بافت نرم و ابری کیک، ارزش وقت گذاشتن رو داره.
2. دمای مواد اولیه باید یکسان باشه!
یکی دیگه از نکاتی که خیلی روش تاکید شده بود، هم دمای بودن مواد اولیه، مخصوصا تخم مرغ و شیر یا ماست بود. مواد سرد باعث میشه چربی به درستی با مواد دیگه ترکیب نشه و کیک خوب پف نکنه. بهتره نیم ساعت قبل از شروع پخت، تخم مرغها و شیر رو از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسن. بعضیها حتی توصیه میکردن تخم مرغها رو چند ثانیه توی آب گرم بذارید تا سریعتر گرم بشن. اما حواستون باشه زیاد گرم نشن!هم دما بودن مواد، یه ترکیب یکدست و منسجم بهتون میده. اینطوری مطمئن میشید کیکتون به خوبی پف میکنه و بافتش عالی میشه.
3. از بیکینگ پودر تازه استفاده کنید!
بیکینگ پودر کهنه قدرت پفدهندگیش رو از دست میده و کیکتون رو خراب میکنه. تاریخ انقضای بیکینگ پودر رو چک کنید و اگه مدت زیادی از باز کردنش گذشته، بهتره یه بسته جدید بخرید. برای تست تازگی بیکینگ پودر، یه قاشق چایخوری از اون رو توی یه لیوان آب جوش بریزید. اگه شروع به جوشیدن کرد، یعنی تازه است و قابل استفاده است. اما اگه هیچ واکنشی نشون نداد، یعنی کهنه شده و باید دور انداخته بشه. بهرهگیری از بیکینگ پودر تازه، تضمین میکنه که کیکتون به اندازه کافی پف میکنه. پس این نکته رو حتما به خاطر داشته باشید.
4. قالب رو به درستی چرب کنید!
چرب کردن و آردپاشی قالب، یکی از مهمترین مراحل پخت کیکه که خیلیها بهش توجه نمیکنن. اگه قالب رو به درستی چرب نکنید، کیک به قالب میچسبه و موقع بیرون آوردن خرد میشه. برای چرب کردن قالب، از روغن جامد یا کره استفاده کنید. بعد از چرب کردن، یه مقدار آرد توی قالب بریزید و قالب رو بچرخونید تا تمام سطحش آغشته به آرد بشه. آرد اضافی رو خالی کنید. بعضیها هم از کاغذ روغنی استفاده میکنن که خیلی راحتتره. با این روش، خیالتون از بابت نچسبیدن کیک به قالب راحته.
5. فر رو از قبل گرم کنید!
گرم کردن فر قبل از گذاشتن کیک، خیلی مهمه. وقتی کیک رو توی فر سرد میذارید، دمای فر به تدریج بالا میره و این باعث میشه کیک به خوبی پف نکنه. بهترین زمان برای گرم کردن فر، 15 تا 20 دقیقه قبل از گذاشتن کیکه. دمای فر رو هم طبق دستور پخت تنظیم کنید. دمای مناسب فر، یه کیک پخته و خوشرنگ بهتون میده. پس این نکته رو هم فراموش نکنید. فر گرم، راز یه کیک پف کرده و خوشمزه است.
6. در فر رو اصلا باز نکنید!
باز کردن در فر حین پخت کیک، باعث میشه دمای فر افت کنه و کیک پفش رو از دست بده. تا زمانی که کیک کاملا پخته نشده، به هیچ وجه در فر رو باز نکنید. برای اطمینان از پخت کیک، میتونید یه خلال دندون رو توی کیک فرو کنید. اگه خلال دندون تمیز بیرون اومد، یعنی کیک پخته. اما اگه خمیر به خلال دندون چسبید، یعنی هنوز نپخته و باید بیشتر توی فر بمونه. صبر و حوصله، کلید موفقیت توی پخت کیکه. پس در فر رو بسته نگه دارید و بذارید کیکتون به آرومی بپزه.
7. مواد رو به ترتیب اضافه کنید!
ترتیب اضافه کردن مواد به کیک، خیلی مهمه. اگه مواد رو به ترتیب درست اضافه نکنید، کیک بافت خوبی پیدا نمیکنه. معمولا توی دستور پختها، ترتیب اضافه کردن مواد مشخص شده. اما به طور کلی، بهتره اول مواد خشک رو با هم مخلوط کنید و بعد مواد تر رو به اونها اضافه کنید. این کار باعث میشه مواد به خوبی با هم ترکیب بشن و یه خمیر یکدست داشته باشید. رعایت ترتیب، یه کیک خوشمزه و عالی بهتون میده. پس به دستور پخت دقت کنید و مواد رو به ترتیب درست اضافه کنید.
8. از همزن برقی استفاده کنید!
همزن برقی کمک میکنه مواد کیک به خوبی با هم ترکیب بشن و یه خمیر یکدست داشته باشید. اگه همزن برقی ندارید، میتونید از همزن دستی هم استفاده کنید. اما همزن برقی خیلی سریعتر و راحتتره. با همزن برقی، میتونید مواد رو به خوبی هوادهی کنید و یه کیک پف کرده داشته باشید. یه همزن خوب، یه سرمایه گذاری عالی برای آشپزخونه است. پس اگه اهل پخت و پز هستید، حتما یه همزن برقی تهیه کنید. با همزن برقی، پخت کیک خیلی آسونتر و لذتبخشتر میشه.
9. زیاد هم نزنید!
زیاد هم زدن خمیر کیک، باعث میشه گلوتن آرد فعال بشه و کیک سفت بشه. به محض اینکه مواد با هم ترکیب شدن، هم زدن رو متوقف کنید. یه خمیر یکدست و بدون گلوله، کافیه. زیاد هم زدن، نتیجه معکوس میده. پس حواستون باشه که خمیر رو زیاد هم نزنید. یه هم زدن ملایم، بهترین نتیجه رو میده. یه کیک نرم و لطیف، ارزش یه کم دقت رو داره.
10. از وانیل استفاده کنید!
وانیل، عطر و طعم بینظیری به کیک میده. میتونید از وانیل پودری یا وانیل مایع استفاده کنید. مقدار وانیل رو هم طبق دستور پخت تنظیم کنید. اضافه کردن وانیل، یه تفاوت بزرگ ایجاد میکنه. یه کیک خوش عطر و خوش طعم، همه رو عاشق خودش میکنه. پس وانیل رو فراموش نکنید. عطر و طعم وانیل، یه حس خوب به کیک میده.
11. از روغن مایع استفاده کنید!
روغن مایع، باعث میشه کیک نرم و مرطوب بمونه. میتونید از روغن آفتابگردان یا روغن کانولا استفاده کنید. روغن جامد، باعث میشه کیک خشک بشه. روغن مایع، یه انتخاب عالی برای پخت کیکه. یه کیک نرم و لطیف، با روغن مایع درست میشه. پس روغن مایع رو جایگزین روغن جامد کنید. یه کیک خوشمزه و مرطوب، ارزش یه کم تغییر رو داره.
12. از شیر یا ماست استفاده کنید!
شیر یا ماست، باعث میشه کیک نرم و مرطوب بمونه. میتونید از شیر معمولی یا شیر پرچرب استفاده کنید. ماست هم یه انتخاب خوبه. شیر یا ماست، رطوبت لازم رو به کیک میده. یه کیک نرم و لطیف، با شیر یا ماست درست میشه. پس شیر یا ماست رو به کیک اضافه کنید. یه کیک خوشمزه و مرطوب، ارزش یه کم مواد بیشتر رو داره.
13. از شکر ریز استفاده کنید!
شکر ریز، راحتتر توی خمیر حل میشه و بافت کیک رو بهتر میکنه. اگه شکر درشت دارید، میتونید اون رو آسیاب کنید تا ریزتر بشه. شکر ریز، یه انتخاب عالی برای پخت کیکه. یه کیک با بافت عالی، با شکر ریز درست میشه. پس شکر ریز رو جایگزین شکر درشت کنید. یه کیک خوشمزه و با بافت خوب، ارزش یه کم دقت رو داره.
14. از آرد قنادی استفاده کنید!
آرد قنادی، بافت نرمتری داره و برای پخت کیک مناسبتره. اگه آرد قنادی ندارید، میتونید از آرد معمولی هم استفاده کنید. اما آرد قنادی، نتیجه بهتری بهتون میده. آرد قنادی، یه انتخاب عالی برای پخت کیکه. یه کیک با بافت نرم، با آرد قنادی درست میشه. پس اگه میتونید، از آرد قنادی استفاده کنید. یه کیک خوشمزه و با بافت نرم، ارزش یه کم هزینه بیشتر رو داره.
15. با احتیاط هم بزنید!
هم زدن بیش از حد، باعث سفت شدن کیک میشه. مواد رو فقط تا حدی که با هم مخلوط بشن، هم بزنید. هم زدن با احتیاط، یه کلید مهم توی پخت کیکه. یه کیک نرم و لطیف، با هم زدن با احتیاط درست میشه. پس مواد رو با احتیاط هم بزنید. یه کیک خوشمزه و با بافت عالی، ارزش یه کم دقت رو داره.
16. قالب رو زیاد پر نکنید!
اگه قالب رو زیاد پر کنید، کیک سرریز میشه و ظاهرش خراب میشه. قالب رو تا 2/3 پر کنید. فضای کافی برای پف کردن کیک بذارید. پر نکردن زیاد قالب، یه نکته مهم توی پخت کیکه. یه کیک با ظاهر زیبا، با پر نکردن زیاد قالب درست میشه. پس قالب رو زیاد پر نکنید. یه کیک خوشمزه و با ظاهر عالی، ارزش یه کم دقت رو داره.
17. به دمای فر دقت کنید!
دمای بالای فر، باعث سوختن کیک میشه. دمای پایین فر، باعث خمیر شدن کیک میشه. دمای فر رو طبق دستور پخت تنظیم کنید. دقت به دمای فر، یه کلید مهم توی پخت کیکه. یه کیک پخته و خوشرنگ، با دقت به دمای فر درست میشه. پس به دمای فر دقت کنید. یه کیک خوشمزه و با ظاهر عالی، ارزش یه کم دقت رو داره.
18. کیک رو روی پنجره سیمی خنک کنید!
خنک کردن کیک روی پنجره سیمی، باعث میشه کیک عرق نکنه و بافتش خراب نشه. بعد از پخت، کیک رو از فر خارج کنید و روی پنجره سیمی قرار بدید تا خنک بشه. خنک کردن روی پنجره سیمی، یه نکته مهم توی پخت کیکه. یه کیک با بافت عالی، با خنک کردن روی پنجره سیمی درست میشه. پس کیک رو روی پنجره سیمی خنک کنید. یه کیک خوشمزه و با بافت عالی، ارزش یه کم دقت رو داره.
19. از قالب مناسب استفاده کنید!
نوع قالب، روی پخت کیک تاثیر داره. قالبهای فلزی، حرارت رو بهتر منتقل میکنن و کیک رو یکنواختتر میپزن. قالبهای سیلیکونی، برای کیکهایی که به راحتی از قالب جدا نمیشن، مناسبن. انتخاب قالب مناسب، یه نکته مهم توی پخت کیکه. یه کیک با پخت یکنواخت، با انتخاب قالب مناسب درست میشه. پس از قالب مناسب استفاده کنید. یه کیک خوشمزه و با ظاهر عالی، ارزش یه کم دقت رو داره.
20. از مواد اولیه با کیفیت استفاده کنید!
بهرهگیری از مواد اولیه با کیفیت، تاثیر زیادی روی طعم و بافت کیک داره. از تخممرغهای تازه، آرد مرغوب و کره با کیفیت استفاده کنید. مواد اولیه با کیفیت، یه کلید مهم توی پخت کیکه. یه کیک خوشمزه و با بافت عالی، با مواد اولیه با کیفیت درست میشه. پس از مواد اولیه با کیفیت استفاده کنید. یه کیک خوشمزه، ارزش یه کم هزینه بیشتر رو داره.
21. قالب را قبل از ریختن مواد آماده کنید.
این شامل چرب کردن، آردپاشی و یا بهرهگیری از کاغذ روغنی میشود. این کار از چسبیدن کیک به قالب جلوگیری میکند. وقتی قالب از قبل آماده باشد، میتوانید با خیال راحت به تهیه مواد ادامه دهید. این کار به شما کمک می کند تا سرعت عمل بیشتری داشته باشید. فراموش نکنید که این مرحله بسیار مهم است. آماده سازی قبل از شروع به شما در صرفه جویی وقت کمک میکند. بعدا از خودتان تشکر خواهید کرد!آماده سازی بهترین راه برای دوری از استرس است.
22. تخم مرغ ها را خوب بزنید تا کرم رنگ شوند.
زدن تخم مرغ ها تا زمانی که کرم رنگ شوند، باعث ایجاد بافت سبک و پفکی در کیک می شود. این کار باعث می شود هوا وارد تخم مرغ ها شود و کیک شما حجیم تر شود. صبور باشید و به زدن ادامه دهید. تفاوت را خواهید دید. از همزن برقی استفاده کنید تا کارتان آسان تر شود. زدن تخم مرغ ها، پایه اصلی کیک پفکی است. هر چه بیشتر بزنید، کیک شما پفکی تر خواهد بود.
23. مواد خشک و تر را به آرامی با هم مخلوط کنید.
از هم زدن بیش از حد خودداری کنید، زیرا این کار باعث سفت شدن کیک می شود. فقط تا حدی که مواد با هم ترکیب شوند، هم بزنید. از یک لیسک برای مخلوط کردن مواد استفاده کنید. با دقت و حوصله عمل کنید. نتیجه یک کیک نرم و لطیف خواهد بود. هم زدن بیش از حد، دشمن کیک پفکی است. از حرکات دورانی برای مخلوط کردن مواد استفاده کنید.
24. قبل از برش، اجازه دهید کیک کاملا خنک شود.
برش کیک گرم باعث خرد شدن آن می شود. صبر کنید تا کیک کاملا خنک شود و سپس آن را برش بزنید. میتوانید کیک را در یخچال قرار دهید تا سریعتر خنک شود. صبر، کلید لذت بردن از یک کیک خوشمزه است. برش کیک خنک، آسان تر و تمیزتر است. از یک چاقوی تیز و بلند برای برش کیک استفاده کنید. با خنک شدن کیک، بافت آن منسجم تر می شود.
25. دستور پخت را دقیقاً دنبال کنید.
پیروی از دستور پخت، کلید موفقیت در پخت کیک است. اندازه گیری دقیق مواد و رعایت زمان پخت، بسیار مهم است. اگر در دستور پخت ابهامی وجود دارد، قبل از شروع به کار، آن را برطرف کنید. دستور پخت، نقشه راه شما برای پخت یک کیک عالی است. تغییرات در دستور پخت، ممکن است نتیجه نهایی را تحت تاثیر قرار دهد. تجربه خود را با دستور پخت های امتحان شده، افزایش دهید. با پیروی از دستور پخت، احتمال موفقیت شما بیشتر می شود.







پخت کیک اسفنجی کاملی که پف خوبی داشته باشد نیاز به دقت در ترکیب مواد دارد. در تجربیات خودم دیده ام رعایت نکردن دمای محیط برای مواد اولیه باعث می شود بافت کیک به هم ریخته و یکدست نشود. حتما باید تخم مرغ و کره قبل از شروع پخت به دمای اتاق رسیده باشند.
میزان هوادهی به خمیر کیک یکی از عوامل بسیار موثر در کیفیت نهایی است. پس از بارها آزمون و خطا به این نتیجه رسیدم هم زدن تخم مرغ ها باید تا زمانی ادامه یابد که کاملا حجیم و کرم رنگ شوند. این کار باعث می شود بافت کیک در حد ایده آل پف کند.
جنس قالب کیک تاثیر شگفت انگیزی در نتیجه کار دارد. قالب های تیره رنگ گاهی باعث سوختن سطح پایینی کیک می شوند در حالی که قالب های روشن حرارت را به صورت یکنواخت توزیع می کنند. پیشنهاد می شود برای پخت کیک با قالب تیره دمای فر 10 درجه کمتر شود.
دقت در اندازه گیری مواد و استفاده از پیمانه های استاندارد تفاوت قابل توجهی در نتیجه ایجاد می کند. گاهی اختلاف یک قاشق مرباخوری در میزان آرد یا شکر باعث تغییر کامل بافت کیک شده است. این نکته ای است که بنده بارها به تجربه درک کرده ام.
زمان پخت کیک باید با دقت بالایی کنترل شود. باز کردن در فر در میانه پخت یکی از اشتباهات رایجی است که باعث افتادن کیک می شود. استفاده از تایمر و چک نکردن کیک قبل از سپری شدن دوسوم زمان پخت بسیار اهمیت دارد.
ترکیب بکینگ پودر تازه با مقدار بسیار کمی نمک باعث افزایش کارایی آن می شود. این ترفند کوچک که بعد از خواندن چند مقاله تخصصی و آزمایش عملی به آن رسیدم، تاثیر محسوسی بر پف کردن بهتر کیک داشته است.
مطالب این سایت از جمله کامل ترین و علمی ترین مواردی است که در زمینه شیرینی پزی مطالعه کرده ام. نکات فنی و تخصصی ارائه شده کاملا با تجربیات عملی اینجانب در سال ها پخت کیک مطابقت دارد و خواندن سایر مطالب سایت نیز برایم بسیار مفید بود.
مدتیه تو این سایت می چرخم و باید بگم اینجور نکات ریز و درشت که تو دستور پخت ها نمی گن واقعا تو پخت و پز معجزه می کنه. مثلا همین نکته گرم نکردن بیش از حد تخم مرغ یا اضافه کردن آبلیمو که خودم تجربه کردم تفاوتش رو دیدم.